En desperat hemmafru någon?

Här sitter jag framför tvn med stickningen, har gråtit till MonaLisas leende och bakat minikladdkakmuffins i form av hjärtan.

Hade ställt in mig på desprete housewifes idag men det har tydligen jullov, så då fick jag själv agera desperat hemmafru. Funderade lite på vem jag skulle vara i desprete housewifes. Skulle jag vara Bree, den utåt perfekta hemmafrun som gör allt för att familjen, huset  ja allt, ska se bra ut? Eller skulle jag vara den ständigt stressade flerbarnsmamman Lynnette? Kanske skulle shoppaholicen och divan Gabby vara den som passar mig bäst? Men ibland känner jag igen mig i virriga och smått klantiga Susan, så? Kanske till och med den frisläppta och något slampiga Edie kunde vara jag? Eller varför inte Katherine, Wisteria Lanes nya tillskott och tillika nya bitch? Hmm, det bästa vore nog att vara lite av varje... 

Nää, nu behöver jag lite action.. Tack för Navy CIS!
 
pusshej


I Skara är allt dimmigt..





Korten speglar kvällen helt klart! Lite dimmiga sådär, men oj vad kul vi hade!!! Love ya girls!!

30 december - Älskade Jönköping

Känns riktigt bra att vara hemma igen. Idag har jag och Sofie nästan skrivit färdigt buppsatsen, det enda som saknas nu är lite småjusteringar samt en sammanfattning.

Igår var jag hemma hos Emma i hennes nya lägenhet och kollade på Mamma Mia! En riktig feelgood film tycker jag. Andra gången jag såg den nu på jullovet. Fast första gången jag såg den var när vi va tjejerna hemma hos Mathilda och inte hade träffats på ett halvår, så vi såg inte på filmen så mkt. Vi tjöta mest..

Haha, både Evelin och Sofie har hunnit klaga på min väschötska dialekt (hur stavas det då?) de få dagar jag vart hemma. Förhoppningsvis försvinner den snart, inte för att smålänska är speciellt vackert, men det är ändå snyggare än min grötiga, bonninga ursprungsdialekt.. Måste bara tilläga att göteborska är den hetaste dialekten, men även norrländska är rätt hett. Pratade  i telefon med en av Marias killkompisar från hennes skola på juldagen när vi var ute han prata norrländska och måste medge att det låter så härligt och charmigt å på det sättet gör det hett.



Det blev förresten en digital systemkamera innan jag åkte från lisch :D

pusshej

25 december - Utgång!!

Juldagen enligt mig är lika med obligatorisk utgång. Förra året var jag och brudarna ute i skara och iår kör vi på repris ;D 
Så först blir det lite förfest hos tilda å sen blir det att ta bussen till skara. Förhoppningsvis kommer vi hem sen också.. Sen min praktik har jag lite svårt att lita på bussbolag, men västtrafik är iaf bättre än jönköpings länstrafik. 

Igår var det dubbeljulafton, först hos pappa med kalle anka och julbord efterföljt av julfirande hos mamma med julgodis och nattamat. Fick en ipod av mamma, christer och syrran. Av pappa fick jag pengar så det blir nog till att köpa en digital systemkamera som jag sålänge suktat efter.

Nää, nu är det dags att göra iorning sig för party :D
pusshej


21 december - Home sweet home

Nu har jag varit ett par dagar här hemhemma i goa gamla lisch och äntligen lyckats koppla upp mig mot det trådlösa internetet här hos mamma. Trots att jag inte varit här så länge har jag ändå hunnit med en del:

I fredags träffade jag äntligen mina luciababes, har varken träffat maria eller josse i höst. Så det var jättemysigt. Å självklart åt vi tacos ;D haha

I lördags tog jag å josse en sväng till favoritstaden Göteborg för en shoppingsväng. Hittade bästa presenten till syrran å ett par klappar till mig själv :P



På kvällen vakades det kalas då farmor fyllde 80 år! Det var trevligt eftersom det var riktigt längesen jag träffade farmor. Kusinerna från Örebro var också där och busade och vi åt god mat å sånt därnt trevligt.

Idag var jag och tittade på min systeryster när hon sjöng och spelade i Sernmarkshuset. Hon är så duktig så att jag blir avensjuk.. ;P Sen firade vi alternativ julafton med mammas mans barnbarn. Massa folk, något hysteriskt men ändå trevligt. Lilla Alice på 14 månader har vart här hela helgen med mamma Anna och pappa Tobbe. Så söt så jag tror jag dör. Kan man önska sig en sån av tomten tro?

Nu ska jag sova, för min dator lyser så att mamma inte kan sova. Haha.
Pusshej

19 december - Hemresa

Det är alltid trevligare att komma hem när det är fint och städat. Så därför julstädar jag äntligen, så att det är fint när jag kommer hem till jönet igen den 29. När jag städar och/eller diskar brukar jag oftast lyssna på Millencolin, bra skit helt enkelt! Med tanke på gårdagens inlägg passar denna låt perfekt..


När ska jag leva mitt liv för mig? Göra dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå?
Så när kommer jag leva mitt liv för mig?
Mitt liv för mig. För bara mig. Mitt liv för mig.

http://www.youtube.com/watch?v=NKG0uA_svwY

Nu ska jag återgå till städandet! Så hörs vi när jag kommer hem till gamla lisch..

pusshej


18 december - Juldepp...

Det passar sig inte att deppa på jul.. Men vad ska man göra? Är sjukt trött på allt. Trött på b-uppsatsen, trött på att inte ha nån ork att städa, diska och allt annat sånt, trött på att alltid behöva tänka på ekonomin, trött på allt som har med skolan att göra, trött på att vara smått olycklig och främst trött på alla killar.  

Den här hösten kunde vart bättre på många sätt, trots att den har vart underbar! Nästa år ska iaf bli bättre, jag tänker inte ta nån skit och börja ta tag i mitt liv. Jag tänker bli mer seriös helt enkelt. Det är nog dags att börja bete sig. Jag tänker inte bli tråkig och strunta att vara med på saker å så, jag ska bara bli lite mer genomtänkt.

Imöra åker jag iaf hemhem till gamla kära Lidköping. Ska bli skönt att få komma hem en sväng och träffa släkten och vänner där hemma.

Vet inte vart jag skulle vara utan mina älskade vänner, både från lisch och jkpg. Ni är bäst!! ♥

pusshej

En dröm slår in...

Min hemliga dröm att göra tv har äntligen slagit in... haha

http://www.youtube.com/watch?v=YdXyElvmLl0

Tack vare Kicki..

pusshej

15 december - Aldrig mer...

Aldrig mer fest på en söndag.


pusshej


14 december - Akademien på en söndag

Haha. Japp du läste rätt!
Ikväll har Akademien lite extra öppet :D Tokigt att festa på en söndag dock. Men det är bara att dra på sig ovven och vara glad, det är ju året absolut sista chans att shakea loss på vår älskade kår. Så nu borde jag egentligen plugga så att jag kan festa med gott samvete ikväll. Håller på att transkribera intervjuer, vilket inte är jätteskoj, men men.

Ses i dimman!
Pusshej

13 december - Lucia ♥

Kärlek.  Lidköpings Lucia 2006 ♥



Kan inte förstå att det var två år sen! Saknar mina luciababes, speciellt en dag som denna. Men det är reuninon på g för mig å mina babes, om jag och sofie känner oss nöjda med buppsatsen innan jul. Då blir det julbak och mys med josse och co. Ska bli underbart! Längtar redan...

Men i skrivande stund väntar jag på att mina lussebullar ska jäsa. Bakar lussebullar till Pedsex årliga julmus, hoppas bara att jag hinner bli klar i tid :S Om en timme ska jag vara där.. 


saknar er babes.


Pusshej


Jönköping by night...

jag ♥ jönköping



Så här fint var det när jag och Sara var ute och gick en sväng efter insparksutskottskickoffen...

pusshej

Tomten jag önskar mig...

  • fler timmar på dygnet
  • ny lägenhet i stan
  • en digital systemkamera
  • en ipod
  • ny skidjacka samt byxor
  • en diskmaskin, eller en trevlig kille som gillar att diska

Tack på förhand..

Pusshej

8 december - Med sorg i hjärtat

Nu sitter jag i skolan och har haft lektion sen halv nio, lite seg eftersom jag satt med VFU-rapporten halva natten. Men nu är den iaf inlämnad. :D Just nu väntar jag på att klockan ska bli fem och jag ska gå på pedsexmöte. Det är lite sorgligt, det är det sista mötet med nuvarande pedsex. :( Det är alltid lika sorligt när någon/några går av pedsex, det är människor som man har varit tajt med och som man tillbringat mycket tid tillsammans med. Det är med sorg i hjärtat jag går till årets sista möte.
Det positiva med allt är dock att det kommer in nya härliga personer man lär känna och sen känner man samma saker för dem. men det är ändå nåt magiskt med det där första pedsex man möter, när man är ny och så. 

Glöm inte att komma på pedsexs antagningmed glöggmingel på torsdag, det kommer bli glögg och mys och pepparkakor för hela slanten. Å förhoppningsvis massa goa pedagoger som vill ansluta sig till PEDSEX  VT 2009 :D
Ses där!!

Pusshej

ps.

Om det är nån som har en ledig lägenhet i bakfickan får vi gärna höra av er :) d.s

7 december - andra advent

Varför är det så att så fort man ska börja plugga gör man tusen andra saker istället? Dagen till ära är dedikerad till plugg, men än så länge har det inte hänt speciellt mkt där.. Men jag har tvättat (hälften iaf) och registrerat mig på studentbo. Jag har kommit på att jag vill flytta. Dalvik är kass, mest på grund av den sjukt jobbiga backen. Men även på grund av höjd hyra, en hyra som redan är hög för att ligga så ocentralt. Sen tillkommer även el, internet och busskort... Att då istället flytta till stan till en lägenhet där allt ingår ( fast med högre hyra) låter ändå bättre. Samma pris men mitt i stan. Ja tack!

Det är andra advent idag. Det har jag inte märkt. Min älskade syrra ringde förut och frågade om jag ville vara med på julklapp till pappa. Julklapp?? Jag har inte ens fått nån julstämming. Å nåt jullov lär det väl heller inte bli, med ett arbete på B-nivå hängande över huvudet på mig och min studiekompanjon.

Deadlinen på VFU- rapporten närmar sig med stormsteg. Å här sitter jag å bloggar???

Pusshej
 


I väntan på inspiration och bättre tider.

Nu har jag krupit upp i soffan, dragit på mig en mysig sjal, loggat in på facebook, tagit en bit kladdkaka samt hushållspappersrullen. Nu tänker jag inte ens försöka skriva, det går bara inte. Jag vill inte vara förkyld längre, för nu har näsdukarna tagit slut och hushållspapper är hårt mot lilla näsan. Hoppas morgondagen blir bättre på inspirationsfronten...

pusshej

6 december - Ångest

usch. Sitter här och försöker skriva på min VFU-rapport, men det går inget vidare.. Jag är så oinspirerad och opepp. Vill bara gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och inte vakna förns nästa år.  Idag är en såndär dag som lika gärna kunde kvittat. Har bara haft ångest över vad jag måste göra och självklart har inget blivit gjort. Skulle egentligen med SPJ till Ullared imorn, men det får jag skippa, nu får skolan faktiskt gå före. 


Tomtevakan igår  var iaf superlyckad!!! :D Fick bra respons på spexet och toastarna, maten kunde serveras relativt smärtfritt och Kodjo Akolor (som var årets hemliga tomtevakakomiker) var skitrolig! Det var dock lite segt att städa efter nästan 350 pers så det tog sin lilla tid. Men till sist kom vi iaf till kåren och kvällen slutade bra ändå.
.


Idag har som sagt bara vart segt, men träffade iaf mormor och morfar som var här i jönköping på konsert. Mormor hade med sig hembakt bröd, ett par hemodlade äpplen och en mörk choklad. Så söt! <3

Får se om det blir något skrivit på uppsatsen idag..  :S

pusshej


4 december - Lucka 4

Idag har jag nästan gjort allt jag skulle. Har varit på min VFU och gjort intervjuer samt haft ett sista metodiksamtal. Sedan vart på synundersökning å lånat hem glasögon.. Sist men inte minst ställt i ordning inför tomtevakan!! Imorn smäller det!! Årets bästa sittning :D WIIIEEE.. Laddad till tusen!!



Det blir nog de här båda.. efter mkt övervägning och beslutsångest.


Ses på kulturhuset imorn!!


pusshej


3 december - Lucka 3

Har precis kommit hem från radio K där jag, Sanna och Linnea pratat i två timmar om disney och alla dessa filmer och sånger. :D Det var skitkul och jag stod t.o.m vid mixerbordet. Jag kände mig supercool när jag stod där framför micken och fadeande in låtar, jinglar och telefonsamtal.. hihi. Tänkte jag skulle ta en bild eller två, men det får bli nästa vecka istället, då vi har julsändning (KAOS)...

Nu sitter jag iaf här och ska börja på min VFU-rapport, men har väldigt dåligt med inspiration... Jag gillar inte jobbiga saker och gör hellre roligare saker. Men idag (istället för att skriva rapporten) har jag bokat tid för synundersökning. Jag har gnällt om det sen i somras, och nu kände jag att det var dags. Det ska bli ordning och reda på mig 2009.. eller jag ska iaf försöka. Hursomhelst fick jag iaf en tid imorn.. :D Men först ska jag tillbaka till min VFU och göra lite efterforskningar.

Dags att ta tag i pluggandet...

pusshej   


2 december - Lucka 2

Idag var det återförening av studiegruppen efter fyra veckors praktik. Trevligt. :D
En helt improviserad redovisning stod på schemat, då vi hade glömt bort en uppgift vi skulle ha gjort under praktiken. Det gick väl sådär. 

Sen stod planeringsmöte med Radio K på inför kommande KAOS (dvs storsändning i samarbete med STv). Julsändning med massa skojsiga saker, provsmakning av det mesta och självklart lite klipp å klistra. Sanna, linnea och jag ska sända imorn, så jag missar capsen men men. Det kommer bli en riktig nostalgitripp då morgondagens tema är disney. <3 Det blir min första riktiga sändning imorn, tidigare har jag bara vart med på storsändningarna. Till våren kommer jag även sitta med i Radio K styrelsen som övrig ledamot.

Så, skruva in 98,5 på radion kl 18 imorn, har du inte tillgång till radio kan man även lyssna på webradion.

pusshej

Smaskens filibajs!

Lyssnade på radion imorses. Jag tyckte iaf det här var sjukt roligt.

Doj-dojs hotell 

pusshej


1 december - Lucka 1

Jaha. Då var det december igen...

Idag har vart en lång dag, tiden gick långsmt  på VFUn idag. Min VFU-period är egentligen slut, men på grund av att jag var sjuk förrförra veckan har jag tre dar att ta igen. Suck. Det är en hel del annat som ska fixas, VFU rapport ska skrivas, "B- uppsats" (eller arbete på B-nivå för att vara korrekt), radio K sändning som ska planeras och så förstås
T O M T E V A K A N!

 

Men men. Lite julstök hann jag med igår också, med betoning på stök. När jag kom hem från spiik ställde jag nämligen bara väskan innanför dörren, å den ligger fortfarande kvar där ;P

pusshej

mer kärlek

chopp chopp, whrrrww whrrrww, sluuurp. Dront är gott!!

I say no more. Hahahahahha...



Evelin du är bäst!

pusshej

Falska ringmjuren 2.0


Kärlek.

Jag och Evelin hittade ringmjuren 2 på spiiiiiiik i kalmar i helgen. vi blev väldigt förvirrade, men gav den ändå lite kärlek. Precis som på Gotland

Lite pics från spiiiiiiik

På grund av allmän förfrågan (läs: sally) så kommer det lite foton från helgen. En blandad kompott från mobilen.  

   min utstyrsel..



RSS 2.0